Treceți la conținutul principal

Un grup de scriitori din București și provincie (?) Scrisoare deschisă Solicitare președintelui României, ministrului Justiției și președintelui CSM


Scrisoare deschisă

Solicitare președintelui României, ministrului Justiției și președintelui CSM

Prin încheierea din camera de consiliu din data de 12 decembrie 2017, din dosarul 34975/299/2017, de la Judecătoria Sectorului 1 București, într-o cauză în  care Editura Nemira a fost  chemată în judecată de către Uniunea Scriitorilor din România, având obiect pretenții financiare, instanța de judecată a stabilit:
Prin cererea completatoare și precizatoare depusă la dosar în data de 27 11 2017,(  reclamanta Uniunea Scriitorilor din România n. red. ), nu și-a îndeplinit obligația de a de a depune extras actual din Registrul asociațiilor și fundațiilor sau copie legalizată de pe înscrisul doveditor al calității reprezentantului legal din care să rezulte persoana care avea calitatea de reprezentant legal al uniunii la data formulării cererii de chemare în judecată, conform art. 194 lit.b) raportat la art. 151 alin. 3 și alin. 4 Cod de procedură civilă.
Reținând că persoana înscrisă în registrul public în calitate de președinte al Uniunii este decedat, precum și faptul că nu s-a finalizat procedura de înregistrare cu privire la alegerile desfășurate în anul 2013, instanța consideră întemeiate mențiunile din cererea precizatoare în sensul că dovada calității de reprezentant se poate realiza și prin depunerea înscrisului doveditor al acestei calități.
Însă, procesul-verbal din 7 octombrie 2013 nu a fost depus în formă autentică prevăzută de art. 151 alin. 3 Cod procedură civilă, deși această obligație a fost adusă la cunoștința reclamantei, prin Rezoluția din 10 11 2017, fiind atașată o copie certificată pentru conformitate cu originalul a acestui înscris, care nu este apt să facă dovada calității de reprezentant legal”.
Judecătorul Marius Stancu și-a făcut datoria să clarifice un lucru elementar privind legalitatea reprezentării Uniunii Scriitorilor din România, constatând  inclusiv nelegalitatea Statului din 2013 și faptul că această organizație aparține unei persoane decedate.
Cerem Președintelui României, Ministrului Justiției și Președintelui CSM să dispună urgent o anchetă cu absolut toate dosarele vizând Uniunea Scriitorilor din România, să le declare lovite e nulitate absolută,  prin care această entitate ilegală a stat în instanțe, a făcut executări silite și a practicat un evident trafic de influență, torpilând actul de justiție, împotriva tuturor dispozițiilor legale.
Solicităm excluderea din magistratură a tuturor judecătorilor care împotriva tuturor documentelor care atestau neconstituirea legală a Uniunii, s-au poziționat în mod organizat ( ordin pe unitate!) împotriva celor hărțuiți în instanțe de această fantomă juridică implicată pe cale de consecință în fapte de o gravitate extremă.
În ce ne privește, nu avem nici o îndoială că această entitate ilegală a făcut parte din spectrul “ câmpului tactic” iar judecătorii care au dat sentințe după sentințe, absolut bizare, au servit o comandă , producând grave prejudicii.
Solicităm să dispuneți Parchetului General dizolvarea de drept a Uniunii Scriitorilor din România, organizație neconstituită conform legilor actuale, înscrisă ilegal în Registrul persoanelor juridice de Judecătoria Sectorului 1, în fapt o afacere pe bani publici coordonată și interesul câtorva  persoane.
Un grup de scriitori din București și provincie

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Liviu Vălenaș. Peștera Gruietului

Peștera Gruietului Liviu Valenaș 1 1 Speleological Club „Z“, Wanderer Str. 27, D-90431 Nürnberg, Germany e-mail: liviu.valenas@gmail com Anexă la articol Rezumat Pestera Gruietului din Muntii Padurea Craiului, cu o lungime totala de 620 m, este resurgenta marii pesteri Hartopul Bonchii (dezvoltare: 6,668 m). Pestera Gruietului este axata pe un rau subteran lung de 225.6 m, deasupra caruia, in sectorul final, se dezvolta un etaj superior ascendent. Pestera contine si cele mai variate concretiuni, fiind din acest punct de vedere una din cele mai frumoase din Muntii Padurea Craiului. Introducere Pestera Gruietului este situata in versantul stang al Văii Stezelor, la o inaltime relativa de 30 m. Paraul care iese din pestera formeaza mai multe mici cascade pe depuneri de travertin, inainte de a se varsa in Valea Stezelor. Istoricul explorarilor In etajul superior a fost identificata de autor in anul 2019 o semnatura din anul 1936!

Magda Ursache. Politică și politică

Magda Ursache. Politică și politică „Religia iartă sau mai iartă. Politica niciodată.” Constantin Țoiu, Căderea în lume Am primit de la regretatul Aurel Sasu carte grea la propriu și la figurat : Politică și Cultură , Antologie de Aurel Sasu, Liliana Burlacu și Doru George Burlacu, editată de Asociația culturală Eikon & Editura Școala Ardeleană, Cluj-Napoca, 2016.Trudă, presupunând documentare îndelungată, ireproșabilă. Acum, când ne „distanțăm” de istorie, dar și de istorie literară, teme ca Arta și politica , Cultura și politica , Literatura și politica , Intelectualii și politica sunt de învățătură. Mereu politică și politică ! „E-n toate”, cum spunea maestrul în eschive George Lesnea că era Partidul Comunist. Și era. Titlul prefeței, Politica de persoane , este o sintagmă dintr-un articol al lui I.G.Duca, din „Viața literară”, 1906. Duca a fost asasinat de legionari pe peronul gării din Sinaia, în 1933 ; a

Dan Cristian Ionescu. Și totuși, de ce atîta ură din partea lui Alexandru Florian față de legionari (de fapt, față de români)?

 Și totuși, de ce atîta ură din partea lui Alexandru Florian față de legionari (de fapt, față de români)? Sursa https://ziarulnatiunea.ro/2022/07/06/si-totusi-de-ce-atita-ura-din-partea-lui-alexandru-florian-fata-de-legionari-de-fapt-fata-de-romani/ Data: 6 iulie 2022 Dan Cristian Ionescu În vara anului 2003 am purtat o lungă discuție cu un prieten evreu, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei pînă în anul 1985, cînd a plecat din țară. Dacă aș fi știut ce rol va avea acea discuție în viața mea, mi-aș fi notat în agendă data exactă. Urmare acestei discuții, am pus din nou mîna pe Biblia abandonată în copilărie și s-au produs două consecințe (despre care am mai scris). Prima a fost aceea că citind Vechiul Testament, m-am îngrozit. Plin de crime și nelegiuiri săvîrșite de conducătorii evrei. Mi-am format o părere și, în modesta bisericuță a modestei mănăstirii Surpatele, L-am întrebat pe Dumnezeu dacă greșesc sau nu. Și Dumnezeu mi-a răspuns că nu. După care, într-un foar