Treceți la conținutul principal

Ședinţa Consiliului Uniunii Scriitorilor din România din data de 9 martie 2018

Comunicate   12 Mar 2018
Ședinţa Consiliului Uniunii Scriitorilor din România
din data de 9 martie 2018

Vineri, 9 martie 2018, s-a reunit Consiliul Uniunii Scriitorilor din România.
Primul punct pe ordinea de zi a constat în prezentarea situației dosarelor pe rolul instanțelor în care U.S.R. este parte, 23 din 101 fiind soluționate definitiv. Întrucât o multitudine de cereri de intervenție în cadrul dosarelor vizează de fapt tergiversarea soluționării judecării, U.S.R. a solicitat instanței obligarea persoanelor care au formulat cererile cu pricina la plata de daune în cuantum de 100.000 lei pentru abuz de drept procesual.
În continuare, a fost prezentată execuția bugetară la 31 decembrie 2017 și Bugetul estimat pentru anul 2018. Execuția este anexată la Procesul Verbal și face parte din acesta. Execuția bugetară la 31 decembrie 2017 și Bugetul pentru anul 2018 au fost supuse votului și aprobate în unanimitate.
A urmat prezentarea Raportului Comisiei de Cenzori a U.S.R. asupra execuției bugetului de venituri și cheltuieli la data de 31 decembrie 2017. Raportul este anexat la Procesul Verbal și face parte din acesta. Raportul a fost supus votului și aprobat în unanimitate. S-a insistat asupra notificării în continuare a editurilor care datorează sume U.S.R. în contul timbrului literar.
Următorul punct pe ordinea de zi a fost situația încasării cotizațiilor pe anul 2017. La adunările generale de alegeri, membrii U.S.R cu drept de vot vor fi cei care au achitat cotizația până la 31 martie 2018.
În continuare, a fost supusă aprobării repartizarea modulelor pentru finanțarea revistelor culturale ale U.S.R. pe anul 2018 și repartizarea finanțării primite conform Legii 136/2015 și conform Protocolului încheiat cu toate Uniunile de Creatori membre ANUC. S-a votat în unanimitate.
În continuare, a fost supusă votului completarea Juriului pentru Premiile U.S.R., prin cooptarea domnului Nicolae Oprea, în locul domnului Livius Ciocârlie, care s-a recuzat din motive obiective. S-a votat în unanimitate.
Pe ordinea de zi a urmat votul secret pentru acordarea unei indemnizații de merit. În urma numărării voturilor, indemnizația de merit a fost obținută de domnul Ion Simuț.
În continuare, s-a stabilit modul de desfășurare a alegerilor, conform Statutului. Așa cum s-a procedat și la alegerile din 2013, toți candidații la funcția de Președinte al U.S.R. își vor suporta cheltuielile legate de deplasarea în Filiale (cazare, masă, transport). În continuare, a fost propus un algoritm de timp privind derularea efectivă a A.G. din Filiale.
În continuare, au fost prezentate candidaturile la funcția de Președinte al U.S.R., în ordine alfabetică: Dan Lungu, Nicolae Manolescu, Ștefan Mitroi, Simona Vasilache, Narcis Zărnescu. Consiliul Uniunii Scriitorilor din România a validat cele cinci candidaturi. S-a votat componența Comisiei de Monitorizare a Alegerilor (CMA), domnul Nicolae Prelipceanu, domnul Sorin Lavric (rezervă) și domnul Florin Toma (rezervă) fiind votați în unanimitate. Comisia de Monitorizare a Alegerilor a fost completată cu membrii desemnați de fiecare candidat în parte, ca reprezentant al său. Reprezentanții candidaților în CMA sunt: Doina Ruști pentru Dan Lungu; Traian Dobrinescu pentru Nicolae Manolescu; Cornelia Rădulescu pentru Simona Vasilache; Ștefan Dimitriu pentru Ștefan Mitroi; Alecu Ivan Ghilia pentru Narcis Zărnescu.
Ultimele două puncte pe ordinea de zi au fost prezentarea de către domnul Călin Vlasie a Bilanțului Editurii Cartea Românească pe anul 2017 și a Proiectului Editorial pe 2018, precum și prezentarea de către domnul Adi Cristi a proiectului cultural Scriitorul Anului, a cărui Gală se va desfășura cu sprijinul Primăriei și al Casei de Cultură din Iași.
Viitorul Consiliu al U.S.R. va avea loc sâmbătă, 5 mai 2018, când se va anunța rezultatul alegerilor și se va constitui noul Consiliu, în cadrul căruia Președintele U.S.R. ales îi va propune Consiliului, spre aprobare, pe Prim-vicepreședinte și pe Vicepreședinte.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Liviu Vălenaș. Peștera Gruietului

Peștera Gruietului Liviu Valenaș 1 1 Speleological Club „Z“, Wanderer Str. 27, D-90431 Nürnberg, Germany e-mail: liviu.valenas@gmail com Anexă la articol Rezumat Pestera Gruietului din Muntii Padurea Craiului, cu o lungime totala de 620 m, este resurgenta marii pesteri Hartopul Bonchii (dezvoltare: 6,668 m). Pestera Gruietului este axata pe un rau subteran lung de 225.6 m, deasupra caruia, in sectorul final, se dezvolta un etaj superior ascendent. Pestera contine si cele mai variate concretiuni, fiind din acest punct de vedere una din cele mai frumoase din Muntii Padurea Craiului. Introducere Pestera Gruietului este situata in versantul stang al Văii Stezelor, la o inaltime relativa de 30 m. Paraul care iese din pestera formeaza mai multe mici cascade pe depuneri de travertin, inainte de a se varsa in Valea Stezelor. Istoricul explorarilor In etajul superior a fost identificata de autor in anul 2019 o semnatura din anul 1936!

Magda Ursache. Politică și politică

Magda Ursache. Politică și politică „Religia iartă sau mai iartă. Politica niciodată.” Constantin Țoiu, Căderea în lume Am primit de la regretatul Aurel Sasu carte grea la propriu și la figurat : Politică și Cultură , Antologie de Aurel Sasu, Liliana Burlacu și Doru George Burlacu, editată de Asociația culturală Eikon & Editura Școala Ardeleană, Cluj-Napoca, 2016.Trudă, presupunând documentare îndelungată, ireproșabilă. Acum, când ne „distanțăm” de istorie, dar și de istorie literară, teme ca Arta și politica , Cultura și politica , Literatura și politica , Intelectualii și politica sunt de învățătură. Mereu politică și politică ! „E-n toate”, cum spunea maestrul în eschive George Lesnea că era Partidul Comunist. Și era. Titlul prefeței, Politica de persoane , este o sintagmă dintr-un articol al lui I.G.Duca, din „Viața literară”, 1906. Duca a fost asasinat de legionari pe peronul gării din Sinaia, în 1933 ; a

Dan Cristian Ionescu. Și totuși, de ce atîta ură din partea lui Alexandru Florian față de legionari (de fapt, față de români)?

 Și totuși, de ce atîta ură din partea lui Alexandru Florian față de legionari (de fapt, față de români)? Sursa https://ziarulnatiunea.ro/2022/07/06/si-totusi-de-ce-atita-ura-din-partea-lui-alexandru-florian-fata-de-legionari-de-fapt-fata-de-romani/ Data: 6 iulie 2022 Dan Cristian Ionescu În vara anului 2003 am purtat o lungă discuție cu un prieten evreu, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei pînă în anul 1985, cînd a plecat din țară. Dacă aș fi știut ce rol va avea acea discuție în viața mea, mi-aș fi notat în agendă data exactă. Urmare acestei discuții, am pus din nou mîna pe Biblia abandonată în copilărie și s-au produs două consecințe (despre care am mai scris). Prima a fost aceea că citind Vechiul Testament, m-am îngrozit. Plin de crime și nelegiuiri săvîrșite de conducătorii evrei. Mi-am format o părere și, în modesta bisericuță a modestei mănăstirii Surpatele, L-am întrebat pe Dumnezeu dacă greșesc sau nu. Și Dumnezeu mi-a răspuns că nu. După care, într-un foar