Treceți la conținutul principal

Dan Lungu la Uniune. 4 aprilie 2018 Mihai Radu, în Cațavencii

Dan Lungu la Uniune

Șeful Nicolae Manolescu seamănă foarte mult cu Răzvan Burleanu. Iar USR se aseamănă atât de mult cu FRF – două instituții netransparente, cu câte un arogant suit pe mușuroiul de rahat pe care l-au făcut ei și prietenii lor.
Bine că nu ne-am calificat la Campionatul Mondial al Scriitorilor, că și-ar fi umplut Manolescu amicii de prime.
Manolescu se comportă la alegeri exact ca un șef pesedist: împarte bani, promisiuni și seamănă spaimă: ”Bă, vin ăia, vă iau tot, se schimbă lumea!”.
Nu mă interesează deloc Uniunea Scriitorilor și nici o uniune, dar e nedrept și frustrant să-i vezi pe unii punând garduri și luând în proprietate abuziv ceva ce nu le aparține, comportându-se cu Uniunea de parcă stimatele lor mame le-ar fi lăsat-o prin testament. Tot ce citești despre USR e despre premii pe care și le dau între ei, despre bani cheltuiți aiurea și netransparent și, din timp în timp, ca pișatul boului, Manolescu își scutură înțelepciunea spre masa mare și netalentată a scriitorilor de azi.
Între timp, Manolescu nu are bunul-simț să-l țină legat pe acest Daniel Cristea-Enache, director de imagine la USR și, mai nou, candidat la USR-București. Probabil, ca să scape de lingușelile lui, Manolescu îi pune tableta în mână și îi dă drumul pe Internet: Hai, du-te și joacă-te cu alți copii!
Numai că nimeni nu vrea să se joace cu el, pentru că e fraier omul și murdar de slugăreală pe la bot. Ba mai are și perioade în care se aseamănă cu ciudații ăia care, și când îți dau „Bună ziua”, simți că, de fapt, ți-au spus: „Vii la mine în beci să luăm cina cu păpușile, apoi să te tranșez, să te bag în congelator?”.
Deci nu, nenea Manolescu, nu-l mai lăsați afară pe Daniel, că nu se joacă nimeni cu el. Are un comportament de securist harnic și replici de anchetator.
Dacă o să-i vedeți pe Mihai Eminescu și pe Arghezi pe listele de votanți, să nu vă mirați, înseamnă că Nichi și-a învățat cu totul lecția împuțiciunii politice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Liviu Vălenaș. Peștera Gruietului

Peștera Gruietului Liviu Valenaș 1 1 Speleological Club „Z“, Wanderer Str. 27, D-90431 Nürnberg, Germany e-mail: liviu.valenas@gmail com Anexă la articol Rezumat Pestera Gruietului din Muntii Padurea Craiului, cu o lungime totala de 620 m, este resurgenta marii pesteri Hartopul Bonchii (dezvoltare: 6,668 m). Pestera Gruietului este axata pe un rau subteran lung de 225.6 m, deasupra caruia, in sectorul final, se dezvolta un etaj superior ascendent. Pestera contine si cele mai variate concretiuni, fiind din acest punct de vedere una din cele mai frumoase din Muntii Padurea Craiului. Introducere Pestera Gruietului este situata in versantul stang al Văii Stezelor, la o inaltime relativa de 30 m. Paraul care iese din pestera formeaza mai multe mici cascade pe depuneri de travertin, inainte de a se varsa in Valea Stezelor. Istoricul explorarilor In etajul superior a fost identificata de autor in anul 2019 o semnatura din anul 1936!

Magda Ursache. Politică și politică

Magda Ursache. Politică și politică „Religia iartă sau mai iartă. Politica niciodată.” Constantin Țoiu, Căderea în lume Am primit de la regretatul Aurel Sasu carte grea la propriu și la figurat : Politică și Cultură , Antologie de Aurel Sasu, Liliana Burlacu și Doru George Burlacu, editată de Asociația culturală Eikon & Editura Școala Ardeleană, Cluj-Napoca, 2016.Trudă, presupunând documentare îndelungată, ireproșabilă. Acum, când ne „distanțăm” de istorie, dar și de istorie literară, teme ca Arta și politica , Cultura și politica , Literatura și politica , Intelectualii și politica sunt de învățătură. Mereu politică și politică ! „E-n toate”, cum spunea maestrul în eschive George Lesnea că era Partidul Comunist. Și era. Titlul prefeței, Politica de persoane , este o sintagmă dintr-un articol al lui I.G.Duca, din „Viața literară”, 1906. Duca a fost asasinat de legionari pe peronul gării din Sinaia, în 1933 ; a

Dan Cristian Ionescu. Și totuși, de ce atîta ură din partea lui Alexandru Florian față de legionari (de fapt, față de români)?

 Și totuși, de ce atîta ură din partea lui Alexandru Florian față de legionari (de fapt, față de români)? Sursa https://ziarulnatiunea.ro/2022/07/06/si-totusi-de-ce-atita-ura-din-partea-lui-alexandru-florian-fata-de-legionari-de-fapt-fata-de-romani/ Data: 6 iulie 2022 Dan Cristian Ionescu În vara anului 2003 am purtat o lungă discuție cu un prieten evreu, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei pînă în anul 1985, cînd a plecat din țară. Dacă aș fi știut ce rol va avea acea discuție în viața mea, mi-aș fi notat în agendă data exactă. Urmare acestei discuții, am pus din nou mîna pe Biblia abandonată în copilărie și s-au produs două consecințe (despre care am mai scris). Prima a fost aceea că citind Vechiul Testament, m-am îngrozit. Plin de crime și nelegiuiri săvîrșite de conducătorii evrei. Mi-am format o părere și, în modesta bisericuță a modestei mănăstirii Surpatele, L-am întrebat pe Dumnezeu dacă greșesc sau nu. Și Dumnezeu mi-a răspuns că nu. După care, într-un foar