Treceți la conținutul principal

Comunicate ale Uniunii scritrorilor în perioada pre-electorală. Răspunsul lui Dan Lungu

Pentru corecta informare a membrilor U.S.R.
Mandatul 2013-2018 a fost unul dificil, Uniunea Scriitorilor din România fiind supusă la numeroase și diverse atacuri, menite s-o vulnerabilizeze. De asemenea, în această perioadă, U.S.R. a fost târâtă în peste 100 de procese, din fericire, 23 de procese fiind câștigate, până acum, de către U.S.R., cu sentință definitivă.

În pofida acestor dificultăți, ținem să vă informăm că echipa de conducere a U.S.R. a obținut o seamă de realizări importante:

1. Am făcut demersuri pentru legiferarea sprijinului financiar pentru revistele U.S.R. Prin Legea nr. 136/8 iunie 2015, e prima oară când aceste instituții de cultură – fundamentale pentru identitatea națională – se bucură de fonduri bugetare care le permit funcționarea normală;

2. Am reușit să blocăm atacurile adversarilor U.S.R. la Legea timbrului cultural nr. 35/1994, pledând cu succes împotriva contestației pe care Editura Humanitas a depus-o la Curtea Constituțională, privind constituționalitatea respectivei Legi;

3. Am obținut, printr-o Hotărâre de Guvern, dreptul de a închiria spațiile de la Casa Vernescu, în noile condiții legislative, ceea ce asigură o sursă de venituri stabilă pentru U.S.R.;

4. Am izbutit menținerea și chiar mărirea indemnizației de merit, actualizată conform Legii;

5. Am reușit și să păstrăm suplimentul de 50% din pensie pentru membrii U.S.R., după ce, în 2006, tot această echipă a făcut demersuri pentru inițierea Legii nr. 8/2006, care acordă suplimentul de pensie membrilor săi. De precizat, în legătură cu pensia suplimentară, că Dan Lungu se numără printre inițiatorii unei propuneri legislative depuse în Parlament, care prevede abrogarea pensiilor speciale.

Biroul de Presă al U.S.R.

Precizările lui Dan Lungu

Stimați colegi, dragi prieteni,
este trist că Uniunea Scriitorilor a găsit de cuviință să înceapă Săptămâna Mare cu o manipulare, numai că minciuna are picioare scurte.
Indemnizația luată de pensionarii uniunilor de creație NU este o pensie specială, ci o...indemnizație! Așa o definește chiar legea 8 / 2006, care o reglementează.
(Articolul 1: ”(1) Prezenta lege reglementează dreptul la o indemnizație lunară în beneficiul pensionarilor sistemului public de pensii, care sunt membri ai uniunilor de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, potrivit dispozițiilor Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, aprobată cu modificări prin Legea nr. 246/2005.”)
Cât despre propunerea legislativă la care face referire conducerea Uniunii Scriitorilor, ea privește abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și ale unor înalți funcționari, NU are legătură și NU afectează în niciun fel indemnizațiile primite de pensionarii uniunilor de creație. Nu numai că s-a greșit adresa, dar conducerea Uniunii nu are nici proprietatea termenilor: o ”indemnizație” (cum e cea de merit sau cea luată de pensionarii uniunilor de creație) nu e o ”pensie de serviciu”.
De altminteri, în propunerea legislativă la care face referire conducerea Uniunii se scrie clar ce articole și din ce legi ar urma să fie abrogate, iar Legea 8 /2006, ce reglementează indemnizațiile luate de pensionarii uniunilor de creație, nu apare nicăieri, pentru că nu e în chestiune.
Orice om de bună credință poate verifica acest lucru aici:
Sărbători luminoase,

Dan Lungu


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Liviu Vălenaș. Peștera Gruietului

Peștera Gruietului Liviu Valenaș 1 1 Speleological Club „Z“, Wanderer Str. 27, D-90431 Nürnberg, Germany e-mail: liviu.valenas@gmail com Anexă la articol Rezumat Pestera Gruietului din Muntii Padurea Craiului, cu o lungime totala de 620 m, este resurgenta marii pesteri Hartopul Bonchii (dezvoltare: 6,668 m). Pestera Gruietului este axata pe un rau subteran lung de 225.6 m, deasupra caruia, in sectorul final, se dezvolta un etaj superior ascendent. Pestera contine si cele mai variate concretiuni, fiind din acest punct de vedere una din cele mai frumoase din Muntii Padurea Craiului. Introducere Pestera Gruietului este situata in versantul stang al Văii Stezelor, la o inaltime relativa de 30 m. Paraul care iese din pestera formeaza mai multe mici cascade pe depuneri de travertin, inainte de a se varsa in Valea Stezelor. Istoricul explorarilor In etajul superior a fost identificata de autor in anul 2019 o semnatura din anul 1936!

Magda Ursache. Politică și politică

Magda Ursache. Politică și politică „Religia iartă sau mai iartă. Politica niciodată.” Constantin Țoiu, Căderea în lume Am primit de la regretatul Aurel Sasu carte grea la propriu și la figurat : Politică și Cultură , Antologie de Aurel Sasu, Liliana Burlacu și Doru George Burlacu, editată de Asociația culturală Eikon & Editura Școala Ardeleană, Cluj-Napoca, 2016.Trudă, presupunând documentare îndelungată, ireproșabilă. Acum, când ne „distanțăm” de istorie, dar și de istorie literară, teme ca Arta și politica , Cultura și politica , Literatura și politica , Intelectualii și politica sunt de învățătură. Mereu politică și politică ! „E-n toate”, cum spunea maestrul în eschive George Lesnea că era Partidul Comunist. Și era. Titlul prefeței, Politica de persoane , este o sintagmă dintr-un articol al lui I.G.Duca, din „Viața literară”, 1906. Duca a fost asasinat de legionari pe peronul gării din Sinaia, în 1933 ; a

Dan Cristian Ionescu. Și totuși, de ce atîta ură din partea lui Alexandru Florian față de legionari (de fapt, față de români)?

 Și totuși, de ce atîta ură din partea lui Alexandru Florian față de legionari (de fapt, față de români)? Sursa https://ziarulnatiunea.ro/2022/07/06/si-totusi-de-ce-atita-ura-din-partea-lui-alexandru-florian-fata-de-legionari-de-fapt-fata-de-romani/ Data: 6 iulie 2022 Dan Cristian Ionescu În vara anului 2003 am purtat o lungă discuție cu un prieten evreu, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei pînă în anul 1985, cînd a plecat din țară. Dacă aș fi știut ce rol va avea acea discuție în viața mea, mi-aș fi notat în agendă data exactă. Urmare acestei discuții, am pus din nou mîna pe Biblia abandonată în copilărie și s-au produs două consecințe (despre care am mai scris). Prima a fost aceea că citind Vechiul Testament, m-am îngrozit. Plin de crime și nelegiuiri săvîrșite de conducătorii evrei. Mi-am format o părere și, în modesta bisericuță a modestei mănăstirii Surpatele, L-am întrebat pe Dumnezeu dacă greșesc sau nu. Și Dumnezeu mi-a răspuns că nu. După care, într-un foar