Treceți la conținutul principal

05 Apr 2018 Comunicat al Casei de Avocatură „Corina Popescu Law Office”

Comunicat al Casei de Avocatură „Corina Popescu Law Office”

Comunicate   05 Apr 2018
Comunicat al Casei de Avocatură „Corina Popescu Law Office”
Uniunea Scriitorilor din România este o persoană juridică de utilitate publică.

Uniunea Scriitorilor din România este înființată de un organ al statului.

În aceste condiții, susținerile unor foști membri că Uniunea Scriitorilor din România ar trebui să se conducă după regulile simplelor asociații, care sunt persoane juridice private, înființate prin acord de persoane fizice, aduc atingere însăși esenței organizației.

Acceptând asemenea interpretare, se ajunge la concluzia că membrii Uniunii Scriitorilor din România nu sunt creatori, ci simpli asociați, care nu au drepturile prevăzute de lege pentru creatori, respectiv dreptul la indemnizația pentru pensionarii membri ai Uniunilor de Creatori.

Acest drept nu se acordă membrilor oricărei asociații de drept privat, ci numai „Uniunilor de Creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică”.

Or, Uniunea Scriitorilor din România, în accepțiunea foștilor membri, nu este o asemenea organizație, ci o asociație, care ar trebui să solicite adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru acordarea statutului de utilitate publică, abia după ce ar obține acest statut urmând ca membrii să beneficieze de suplimentul de pensie prevăzut de Legea nr. 8/2006.

Rezultă că foștii membri ai Uniunii Scriitorilor din România duc o luptă de distrugere a unei persoane juridice de drept public înființate acum aproape 70 de ani, dorind, pentru motive care scapă înțelegerii logice, să o înlocuiască cu o asociație simplă, pe care oricare dintre noi o putem înființa în 15 zile.

În această luptă, Conducerea Uniunii Scriitorilor din România nu face decât să apere existența și drepturile Uniunii Scriitorilor, ca persoană de drept public, și ale membrilor săi, ca membri ai unei organizații de creatori.

Această luptă nu este una ușoară, deoarece foștii membri beneficiază de o susținere obscură și acționează pe mai multe planuri.

Totuși, până în prezent am contracarat cu succes această dorință de a înlătura tot ceea ce reprezintă esența Uniunii Scriitorilor din România și a activității creatoare a fiecărui membru al U.S.R.

Datorită acestui lucru, (și) în prezent membrii Uniunii Scriitorilor din România beneficiază de toate drepturile membrilor unei organizații de creatori – persoană juridică de utilitate publică.
Uniunea Scriitorilor din România este de aproape 70 de ani și rămâne o organizație de creatori, care își desfășoară activitatea conform propriului Statut.
Numai cu încălcarea acestui statut, foștii membri au înțeles să organizeze așa-zise adunări generale paralele și să se aleagă unii pe alții în funcții de conducere ale unei asociații private, despre care ei susțin că ar fi aceeași persoană cu Uniunea Scriitorilor din România.

Instanțele au suspendat definitiv efectele acestor pretinse hotărâri, care au fost deja constatate nule absolut.
Cu ignorarea acestor hotărâri judecătorești, foștii membri continuă să se prezinte ca fiind „adevărata conducere” a unei persoane juridice inexistente, motiv pentru care lupta cu aceștia s-a transferat în domeniul dreptului penal, Uniunea Scriitorilor din România formulând plângere penală pentru ilegalități comise de membrii acestui grupuscul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Liviu Vălenaș. Peștera Gruietului

Peștera Gruietului Liviu Valenaș 1 1 Speleological Club „Z“, Wanderer Str. 27, D-90431 Nürnberg, Germany e-mail: liviu.valenas@gmail com Anexă la articol Rezumat Pestera Gruietului din Muntii Padurea Craiului, cu o lungime totala de 620 m, este resurgenta marii pesteri Hartopul Bonchii (dezvoltare: 6,668 m). Pestera Gruietului este axata pe un rau subteran lung de 225.6 m, deasupra caruia, in sectorul final, se dezvolta un etaj superior ascendent. Pestera contine si cele mai variate concretiuni, fiind din acest punct de vedere una din cele mai frumoase din Muntii Padurea Craiului. Introducere Pestera Gruietului este situata in versantul stang al Văii Stezelor, la o inaltime relativa de 30 m. Paraul care iese din pestera formeaza mai multe mici cascade pe depuneri de travertin, inainte de a se varsa in Valea Stezelor. Istoricul explorarilor In etajul superior a fost identificata de autor in anul 2019 o semnatura din anul 1936!

05 Apr 2018 Comunicat

Comunicat Comunicate    05 Apr 2018 Comunicat Ieri, 04.04.2018, Judecătoria Sectorului 1 a respins o nouă cerere a dlor. Cipariu și Șoitu de a se anula alegerile pentru funcția de Președinte USR din anul 2009 și din anul 2013 și de a se anula Statutele USR adoptate în anul 2009 și în anul 2013. Acesta – spre deosebire de alte dosare – este un dosar de fond, în care s-a stabilit – din nou –legalitatea alegerilor. Mai mult decât atât, instanța a stabilit – din nou – că dl. Nicolae Manolescu are calitatea de reprezentant legal al USR, în timp ce dl. Cristian Teodorescu nu are această calitate. Instanța a dispus „admite excepția lipsei calității de reprezentant legal a dlui Teodorescu George Cristian, invocată de pârâta Uniun

Bruno ȘTEFAN. Biroul de Cercetări Sociale. Sondaj național de opinie: orientările și valorile politice și geopolitice ale populației.

În cadrul Biroului de Cercetări Sociale am finalizat un sondaj național de opinie despre orientările și valorile politice și geopolitice ale populației. Vă invit să citiți raportul făcut pe baza acestui sondaj. Veți descoperi cu surprindere cât de mare este simpatia populației față de politica dusă de China, Rusia, SUA, Germania, etc., care este atitudinea față de socialism și capitalism, care sunt politicienii în care alegătorii au cea mai multă și mai puțină încredere și cum se poziționează cetățenii în fața unor teme precum avortul, finanțarea bisericii, unirea cu Moldova, poligamia sau autonomia Ținutului Secuiesc. La aceste întrebări, dar și la altele la fel de importante, am prezentat în raportul atașat nu doar opinia generală a oamenilor, ci și modul în care ea e structurată după câteva criterii socio-demografice: regiune, tip de localitate, educație, religie, ocupație, grupă de vârstă, intenție de vot. Față de alte cercetări am realizat interviuri și în di