Treceți la conținutul principal

04 Apr 2018 Comunicat al Conducerii Uniunii Scriitorilor din România

Comunicat al Conducerii Uniunii Scriitorilor din România

Comunicate   04 Apr 2018
Comunicat al Conducerii Uniunii Scriitorilor din România

În ciuda angajamentului că va promova o campanie civilizată, așa cum au făcut până acum toți ceilalți competitori la președinția Uniunii Scriitorilor din România, dl Dan Lungu a adus în sânul breslei noastre tehnicile politicianiste din epoca „telefoanelor murdare”, dar și a fake news. Asemeni unei moriști, dl Lungu a postat, zi după zi, o serie de neadevăruri, manipulări și minciuni. În loc să-și promoveze programul (cu totul anemic, de altfel), a ales calea atacului la baionetă împotriva conducerii Uniunii, a aparatului administrativ, a Consiliului U.S.R. Stranie (dar previzibilă la un politician) metodă: să fragilizezi, atacând-o cu sălbăticie, o instituție a cărei conducere o vizezi echivalează cu tertipurile „investitorilor” care au lăsat în paragină fabricile, pentru a le putea cumpăra ieftin sau pe degeaba. 

Nu, domnule Lungu, Uniunea Scriitorilor din România nu este instituția neputincioasă pe care o descrieți. O asemenea imagine există doar în mintea dumneavoastră și a grupusculului de foști membri care au târât-o în peste o sută de procese. Procese pe care le pierd în serie, fiind obligați la plata daunelor. Nu, domnule Lungu, Uniunea nu e o instituție frauduloasă și slabă, ci e mai solidă ca oricând. După anii crizei, care au fost și pentru noi extrem de dificili, am reușit să facem din Uniune locul de unde pornesc și unde se desfășoară multe dintre proiectele culturale de anvergură ale României. Dumneavoastră cu ce vă puteți mândri? Cu câteva calomnii pe internet și cu câteva josnicii postate pe Facebook. Am obținut beneficii pentru scriitori, iar dumneavoastră ne acuzați că vrem să le desființăm.  Noi, domnule Lungu, noi, și nu dumneavoastră, am dus bătălia pentru Legea 8/2006, privind suplimentul de pensie. În schimb, dumneavoastră și partidul din care faceți parte (prin antifrază numit Uniunea Salvați România) ați pornit de un an o bătălie cinică pentru anularea acestui tip de drepturi. Nu ați avut nicio atitudine publică împotriva inițiativei legislative a partidului care v-a făcut senator, ba chiar sunteți unul dintre inițiatorii în Parlament ai acestui proiect legislativ. Există riscul ca, prin acest demers, colegii noștri aflați la vârsta pensiei să fie crunt loviți. Nu încercați acum să acoperiți infamia dând, preventiv, vina pe cei care s-au luptat din răsputeri pentru a îmbunătăți viața scriitorimii din România. Scriitorii nu sunt masa amorfă de votanți care v-a propulsat pe listă în Parlament. Scriitorii sunt oameni care gândesc cu propria minte și cărora diversiunile dumneavoastră le repugnă.

Departe de a fi instituția lipsită de credibilitate despre care vorbiți, care trebuie salvată de la pieire, iată, există cinci candidați la președinția ei. De ce ar dori ei să o „salveze”?

Ce calități de salvator ați dovedit până acum, domnule Lungu? Ce ați „salvat” prin organizarea sectară a festivalului de la Iași, cu care vă mândriți? Ce ați „salvat” din cei peste 500 000 de euro cheltuiți anual cu organizarea FILIT? Ce a rămas în urma chermezelor și descinderilor în mașini de lux, plătite din bani publici? Ce drepturi de autor ați „salvat”, tot din bani publici, și pentru cine? Ce lucruri „salvate” ați lăsat în urmă la Muzeul Literaturii Române din Iași? Curtea de Conturi e de altă părere: nu ați „salvat”, ci ați torpilat. Așa cum intenționați și cu Uniunea Scriitorilor, în numele unei elucubrante „reforme” ce se reduce la defăimare, denigrare și proces de intenție. La ce propuneri legislative, dintre cele care ar putea dăuna scriitorilor și oamenilor de cultură, v-ați împotrivit de când sunteți membru în Parlament? Nu ați salvat nimic și nu ați propus nimic constructiv. Aroganța și duplicitatea politicianistă pe care le-ați deprins foarte repede sunt insuficiente pentru a vă impune în fața colegilor scriitori. Vă comportați asemenea pompierului piroman, care, după ce pune focul, sosește țanțoș la locul faptei și se laudă că îl stinge. Cam puțin pentru un program managerial.
                    

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Liviu Vălenaș. Peștera Gruietului

Peștera Gruietului Liviu Valenaș 1 1 Speleological Club „Z“, Wanderer Str. 27, D-90431 Nürnberg, Germany e-mail: liviu.valenas@gmail com Anexă la articol Rezumat Pestera Gruietului din Muntii Padurea Craiului, cu o lungime totala de 620 m, este resurgenta marii pesteri Hartopul Bonchii (dezvoltare: 6,668 m). Pestera Gruietului este axata pe un rau subteran lung de 225.6 m, deasupra caruia, in sectorul final, se dezvolta un etaj superior ascendent. Pestera contine si cele mai variate concretiuni, fiind din acest punct de vedere una din cele mai frumoase din Muntii Padurea Craiului. Introducere Pestera Gruietului este situata in versantul stang al Văii Stezelor, la o inaltime relativa de 30 m. Paraul care iese din pestera formeaza mai multe mici cascade pe depuneri de travertin, inainte de a se varsa in Valea Stezelor. Istoricul explorarilor In etajul superior a fost identificata de autor in anul 2019 o semnatura din anul 1936!

Magda Ursache. Politică și politică

Magda Ursache. Politică și politică „Religia iartă sau mai iartă. Politica niciodată.” Constantin Țoiu, Căderea în lume Am primit de la regretatul Aurel Sasu carte grea la propriu și la figurat : Politică și Cultură , Antologie de Aurel Sasu, Liliana Burlacu și Doru George Burlacu, editată de Asociația culturală Eikon & Editura Școala Ardeleană, Cluj-Napoca, 2016.Trudă, presupunând documentare îndelungată, ireproșabilă. Acum, când ne „distanțăm” de istorie, dar și de istorie literară, teme ca Arta și politica , Cultura și politica , Literatura și politica , Intelectualii și politica sunt de învățătură. Mereu politică și politică ! „E-n toate”, cum spunea maestrul în eschive George Lesnea că era Partidul Comunist. Și era. Titlul prefeței, Politica de persoane , este o sintagmă dintr-un articol al lui I.G.Duca, din „Viața literară”, 1906. Duca a fost asasinat de legionari pe peronul gării din Sinaia, în 1933 ; a

Dan Cristian Ionescu. Și totuși, de ce atîta ură din partea lui Alexandru Florian față de legionari (de fapt, față de români)?

 Și totuși, de ce atîta ură din partea lui Alexandru Florian față de legionari (de fapt, față de români)? Sursa https://ziarulnatiunea.ro/2022/07/06/si-totusi-de-ce-atita-ura-din-partea-lui-alexandru-florian-fata-de-legionari-de-fapt-fata-de-romani/ Data: 6 iulie 2022 Dan Cristian Ionescu În vara anului 2003 am purtat o lungă discuție cu un prieten evreu, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei pînă în anul 1985, cînd a plecat din țară. Dacă aș fi știut ce rol va avea acea discuție în viața mea, mi-aș fi notat în agendă data exactă. Urmare acestei discuții, am pus din nou mîna pe Biblia abandonată în copilărie și s-au produs două consecințe (despre care am mai scris). Prima a fost aceea că citind Vechiul Testament, m-am îngrozit. Plin de crime și nelegiuiri săvîrșite de conducătorii evrei. Mi-am format o părere și, în modesta bisericuță a modestei mănăstirii Surpatele, L-am întrebat pe Dumnezeu dacă greșesc sau nu. Și Dumnezeu mi-a răspuns că nu. După care, într-un foar