Treceți la conținutul principal

Dan Culcer. Un nou OBIECTIV


Câteva luni după decembrie 1989, atunci când mulți ne-am dat seama că Revoluția fusese amânată, precum se spune că s-ar fi întâmplat cu Revoluția dela Ploiești, cu Republica, a cărei proclamare fusese anunțată dintr-un balcon, aveam adesea discuții pasionante cu prietenii din exil, aceiași cu actualii colaboratori și redactori ai acestui blog, sau alții. 

Ce-i de făcut ? Nu este o întrebare din retorica leninistă. E baza de pornire a oricărui proiect. 
Un proiect de societate în curs de reformare fusese transformat în câteva luni în proiect de societate comercială, acaparat de o seamă de profitori, manipulatori, care au facilitate recolonizarea României, sub o stăpânire mai puțin vizibilă decât cea care se instalase susținută de armata sovietică, dar nu mai puțin opresivă, prin impunerea unui model de import, dezvoltarea organică a României fiind iarăși întreruptă.

În loc de democrație se instala o cleptocrație în cadrul căreia colaborau vechii nomeclaturiști cu noii «capitaliști», monstruoasă coaliție susținută din exterior, distrugând orice veleitate de independență și orice resurse de economie națională, în numele privatizării sălbatice, care a slujit la spolierea națiunii de bunurile sale colective și la instalarea unei piețe libere de orice control sau protecție față de agresivitatea industriilor din țările Europei occidentale în căutare de piețe de desfacere neprotejate pentru bunurilor lor de consum, pentru agricultura lor și în căutare de forță de muncă ieftină, de terenuri agricole mai puțin poluate. 
Publicistica sau studiile prezentate pe acest blog sub forma unei reviste care cuprinde texte vechi sau noi, nu răspund doar acestei întrebări ci participă la reconstituirea memoriei colective sabotată și pervertită de Comunism, distrusă de individualismul sălbatic indus ca valoare supremă prin Restaurație.

Dan Culcer

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Liviu Vălenaș. Peștera Gruietului

Peștera Gruietului Liviu Valenaș 1 1 Speleological Club „Z“, Wanderer Str. 27, D-90431 Nürnberg, Germany e-mail: liviu.valenas@gmail com Anexă la articol Rezumat Pestera Gruietului din Muntii Padurea Craiului, cu o lungime totala de 620 m, este resurgenta marii pesteri Hartopul Bonchii (dezvoltare: 6,668 m). Pestera Gruietului este axata pe un rau subteran lung de 225.6 m, deasupra caruia, in sectorul final, se dezvolta un etaj superior ascendent. Pestera contine si cele mai variate concretiuni, fiind din acest punct de vedere una din cele mai frumoase din Muntii Padurea Craiului. Introducere Pestera Gruietului este situata in versantul stang al Văii Stezelor, la o inaltime relativa de 30 m. Paraul care iese din pestera formeaza mai multe mici cascade pe depuneri de travertin, inainte de a se varsa in Valea Stezelor. Istoricul explorarilor In etajul superior a fost identificata de autor in anul 2019 o semnatura din anul 1936!...

05 Apr 2018 Comunicat

Comunicat Comunicate    05 Apr 2018 Comunicat Ieri, 04.04.2018, Judecătoria Sectorului 1 a respins o nouă cerere a dlor. Cipariu și Șoitu de a se anula alegerile pentru funcția de Președinte USR din anul 2009 și din anul 2013 și de a se anula Statutele USR adoptate în anul 2009 și în anul 2013. Acesta – spre deosebire de alte dosare – este un dosar de fond, în care s-a stabilit – din nou –legalitatea alegerilor. Mai mult decât atât, instanța a stabilit – din nou – că dl. Nicolae Manolescu are calitatea de reprezentant legal al USR, în timp ce dl. Cristian Teodorescu nu are această calitate. Instanța a dispus „admite excepția lipsei calității de reprezentant legal a dlui Teodorescu George Cristian, invocată de pârâ...

Bruno ȘTEFAN. Biroul de Cercetări Sociale. Sondaj național de opinie: orientările și valorile politice și geopolitice ale populației.

În cadrul Biroului de Cercetări Sociale am finalizat un sondaj național de opinie despre orientările și valorile politice și geopolitice ale populației. Vă invit să citiți raportul făcut pe baza acestui sondaj. Veți descoperi cu surprindere cât de mare este simpatia populației față de politica dusă de China, Rusia, SUA, Germania, etc., care este atitudinea față de socialism și capitalism, care sunt politicienii în care alegătorii au cea mai multă și mai puțină încredere și cum se poziționează cetățenii în fața unor teme precum avortul, finanțarea bisericii, unirea cu Moldova, poligamia sau autonomia Ținutului Secuiesc. La aceste întrebări, dar și la altele la fel de importante, am prezentat în raportul atașat nu doar opinia generală a oamenilor, ci și modul în care ea e structurată după câteva criterii socio-demografice: regiune, tip de localitate, educație, religie, ocupație, grupă de vârstă, intenție de vot. Față de alte cercetări am realizat interviuri și în di...